Perşembe, Haziran 08, 2006

Windows Vista Beta2 genel kullanıma açıldı

Microsoft'un gelecek işletim sistemi Windows Vista'nın Beta2 sürümü Customer Preview Program (müşteri önizleme programı) şeklinde genel kullanıma açıldı. Windows Vista CPP, Windows Vista Ultimate versiyonunu temel alıyor.


İngilizce, Almanca ve Japonca dillerinde 32-bit ve 64-bit versiyonları kullanıma açılan yazılımı DVD halinde sipariş edebildiğiniz gibi ISO dosyası halinde indirmeniz de mümkün (32-bit edition 3.5 GB büyüklüğünde iken 64-bit edition 4.4 GB büyüklüğünde). Yazılım edinmek için bu sayfadan CPP programı için kayıt yaptırmanız gerekiyor. CPP programına kayıt yaptıranlar bu yılın sonunda kullanıma açılacak olan Windows Vista Release Candidate 1 (RC1)'i de edinebilecek. Kayıt yaptırmanızın ardından Microsoft'tan download bağlantıları ve şifre içeren bir e-posta alıyorsunuz. Bu haber hazırlandığı sırada yoğun talep nedeniyle Microsoft sunucuları indirme isteklerine geçici olarak yanıt veremiyordu.

İndirdiğiniz Windows Beta2 yazılımını aynı anda en fazla 10 bilgisayara kurmanıza izin verilmiş. Ayrıca yazılımın Beta olduğuna ve başta sürücü kaynaklı olmak üzere pek çok sorun yaşanabileceğine vurgu yapan Microsoft, Beta2 sürümü ev kullanıcılarının temel işletim sistem olarak kullanmamalarını önemle tavsiye ediyor.

Windows Vista Beta 2 (ve RC1) 1 Haziran 2007'ye kadar kullanılabilecek.