Perşembe, Mayıs 18, 2006

Vista gereksinimleri yenilendi

Microsoft'un, gelecek işletim sistemi Windows Vista için donanım gereksinimlerini duyurduğu program daha ayrıntılı hale getirildi.


Microsoft TechNet ve Windows Vista sayfalarından duyurulan bilgilere göre Windows Vista uyumlu donanımlar iki ayrı logo ile belirtilecek. Windows Vista Capable PC logosu yeni işletim sisteminin temel özelliklerini yürütebilecek asgari donanımı ifade edecek. Windows Vista Premium Ready logosu ise Windows Aero gibi görsel temaların ve özelliklerin kullanılabilmesi için yeterli donanımı ifade edecek. Asgari sistem gereksinimleri 800 MHz 32-bit (x86)/64-bit (x64) işlemci, 512 MB bellek, SVGA (800x600) GPU, 20 GB sabit disk, 15 GB boş sabit disk alanı ve CD-ROM sürücü olarak belirtilmiş. İki ayrı logo ile işaretlenecek olan donanımların ayrıntılarına tablo halinde buradan ulaşabilirsiniz.

Microsoft ayrıca mevcut donanımınızın Vista için uygun olup olmadığını test eden ve eksiklikleri saptayarak uygun hale getirilmesi için tavsiyelerde bulunan bir araç yayınladı. Windows Vista Upgrade Advisor Beta'yı bu sayfadan indirebilirisiniz (3.97MB).