Salı, Mayıs 09, 2006

nForce 500 serisi ile ilgili yeni detaylar

Nvidia'nın Cebit 2006 kapsamında duyurduğu gelecek nesil yonga seti ailesi nForce 500 serisi hakkında yeni bazı detaylar yayınlandı.

DailyTech'in haberine göre MCP55 denetleyicisine sahip bu yeni yonga seti ailesi 23 Mayıs'da, hem Intel Conroe hem de AMD AM2 anakartlara yönelik olarak duyurulacak. Duyuru tarihi itibariyle de nForce 590 yonga setleri erişilebilir durumda olacak. nForce 500 serisi nForce 590, 570, 550 yonga setleri ve bunların SLI türevlerinden oluşuyor. Üst düzey platformlara yönelik nForce 590 ailesi çift çekirdekli işlemcilere, performans segmentinde yer alan nForce 570 ailesi ise hem çift hem tek çekirdekli işlemcilere hitap ediyor. Tek çekirdekli işlemcileri destekleyen nForce 550 serisi ise giriş-orta seviye kullanıcıları hedefliyor.

nForce 590 yonga setinin SLI ve dörtlü SLI için özel olarak güçlendirildiği, ayrıca "Link Boost" adı verilen ve GPU ile MCP arasında bantgenişliğini artıran bir teknoloji içereceği bildiriliyor. Ancak "Link Boost" özelliğinin yalnızca NVIDIA tabanlı ürünler kullanılması durumunda geçerli olacağı ve 90 nm ya da daha üst düzey GeForce serisi ekran kartları tarafından destekleneceği ifade ediliyor.

nForce 590 SLI, 570 SLI ve 570 Ultra ürünlerin sahip olacağı bir diğer yeni teknoloji "FirstPacket" adını taşıyor ve güvenlik duvarı ve öncelikler ile ilgili ayarlar getirmesi bekleniyor. Bir başka özellik olan "teaming" ise Ethernet bağlantılarıyla ilişkili trafik düzenlemesine yönelik bir özellik olarak ifade ediliyor.

nForce 590 yonga seti 90nm TSMC üretimine sahip SPP ile 130nm TSMC üretimine sahip MCP'den oluşuyor. Yeni yonga setinde High definition audio (yüksek çözünürlükte ses) özelliği de bulunuyor.